fbpx

Блог

Как да намерим евтини апартаменти под наем?

Намирането на евтин апартамент под наем може да ви спести много пари.  Вие със сигурност не искате да наемете вашият апартамент в някое гето, но в хубавите райони наемите са високи. Как можете да намерите евтини апартаменти, които все още са атрактивни домове, и как трябва да оцените сделката си?

 

Първо проверете бюджета си

Ще изпитате чувство за несигурност, когато наемете приятен апартамент, който е по-скъп, отколкото сте очаквали. Колко трябва да похарчите за настаняване? Експерти твърдят, че не трябва да изразходвате повече от 20% от приходите си за отдаване под наем. Имайте предвид това при разглеждането на възможни апартаменти и останете в рамките на тази граница, ако изобщо е възможно.

 

Обмислете споделянето

Напоследък стана много модерно споделеното съжителство. Апартамент с две спални не е много по-скъп от апартамент с една спалня, а също така апартаментът с две спални е по-просторен. Ако можете да намерите някой, с който да споделите вашия апартамент, можете да намалите наема наполовина, но трябва да внимавате за следните клопки:

  • Уверете се, че може да съжителствате със съквартиранта си. Вие ще споделяте ограничено пространство, така че трябва да знаете личните им навици.
  • Поставете основни правила за споделяне на апартамента.
  • Уверете се, че те ще плащат навреме наема си.
  • Попитайте Вашият наемодател дали е възможно споделеното наемане.

 

Потърсете за студия и ателиета

Колко време ще прекарате у дома? Колко често ще се забавлявате? Може да сте в състояние да спестите много, като изберете по-малък апартамент. Освен това, ще ви бъде по-лесно да поддържате и почиствате малък апартамент и няма да ви се налага да харчите много пари за мебели.

 

Опознайте квартала

Трябва да се чувствате комфортно в квартала, в който мислите да заживеете. Проверете статистиката за престъпността и проверете близостта до магазини, развлечения и обществен транспорт.

 

Проверете опциите си

Ако сте готови да подпишете по-дълъг договор за наем или да платите наема няколко месеца предварително, собствениците на имоти и техните агенти често са склонни да договарят цената. Това е особено вярно, ако те знаят, че сте намерили подобен апартамент на по-ниска цена.

 

Характеристика и допълнителни удобства

Характеристики и удобства като климатик, гараж, Wi-fi, балкон и др., които не са толкова важни за вас, биха оскъпили наема и така да плащате за неща, които не са ви нужни. Преди да разгледате апартаментите, помислите кое вие е наистина нужно.

 

Търсене в най-доброто време

Повечето хора не обичат да се местят, когато времето е лошо, така че зимата често е отлична възможност да намерите евтини апартаменти под наем. Наемодателите знаят, че апартаментът може да остане празен за няколко месеца и в резултат на това често те биват склони да водят преговори за цената на наема. Градове и квартали ,в които са позиционирани университети са идеалните райони за намирането на евтини жилища под наем, особено в края на учебната година.

 

По-старите сгради

По-старите сгради обикновено са по-евтини. Това е така, защото повечето от тях имат по-малко удобства. Но имайте в предвид, че може да имате повече разходи за отопление или охлаждане поради лоша изолация.

 

Живейте със шум и по-малко от атрактивни гледки

Ако можете да понасяте шум и изгледа от вашия прозорец не е към Витоша, можете да получите апартамент в хубав квартал за по-малко пари. Помислете внимателно, преди да предприемете наемането, тъй като може да стане по-дразнещо с течение на времето. Можете ли да свикнете с околната среда?